VM 2013 Serbia

Montenegro blant favorittene

Montenegro blant favorittene

De montenegrinske håndballjentene er relativt ferske i turneringssammenheng siden laget deltok i deres første mesterskap i 2010. Kun tre år etter debuten er de blant favorittene til å bli verdensmestere i Serbia.

Historien er kort, men samtidig suksessfull for Montenegros håndballjenter. En sjetteplass i debuten deres i mesterskapssammenheng i EM i 2010 ble fulgt opp av en tiendeplass i VM året etter. Men i 2012 fikk de derimot for første gang som et lag fra Montenegro smaken av gull da de gikk til topps i EM.

EM-seieren i fjor var en revansje for tapet Montenegro gikk på i OL-finalen i London kun måneder i forveien. Både i OL- og EM-finalen var Norge motstander.

Både Norge og Montenegro er blant de største favorittene til å vinne VM i Serbia i desember, skal man tro spillselskapene, noe som er en stor prestasjon for Norges del, men for Montenegro er det meget imponerende.

De er nemlig et av Europas minste land med en befolkning på under 700,000, noe som er mindre enn 1/7 av Norges befolkning på rett over 5 millioner. Deres største håndballstjerne på kvinnesiden er Bojana Popovic.

34 år gammel har hun rutinen fra europeiske turneringer på klubbnivå og også internasjonale turneringer. Hun har blitt Champions League-mester fem ganger i tillegg til nærmest årlige personlige utmerkelser.

Hun spilte tidlig på 2000-tallet for Jugoslavias landslag, før det som kjent ble oppløst i flere mindre land, noe som også var opphavet til dagens Montenegro. Lenge var de en del av Serbia og Montenegro, før de i 2006 ble et selvstendig land.

Dragan Adzic er treneren til Montenegro, og han er sett på som en frelser for Montenegro sitt landslag.

Montenegro er en av lagene det forventes mest av i VM som starter i begynnelsen av desember, og du kan sjekke oddsen på dem som vinner på bet365 sine hjemmesider.

Der kan du også sjekke alle tippe-resultater fra håndball-VM etter hvert som kampene spilles.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VM 2013 Serbia
@http://www.twitter.com/BjornKenneth

Bjørn Kenneth Muggerud, CEO of Goldfish Media, chief editor for timeoutmag.com, handballreferee & handballcoach since 1990.

More in VM 2013 Serbia

Game Over for Norge

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 18, 2013

Håndballjentene vant gruppespillet

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 13, 2013

Håndballjentene løp fra Angola

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 12, 2013

Mari Molid: Gøy å få mere ansvar

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 12, 2013

Tålmodighetsprøven mot Paraguay endte med storseier til håndballjentene

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 10, 2013

Ida Alstad: Hvis alle er skjerpa kan hva som helst skje

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 10, 2013