Uncategorized @nb

Knallsterk avslutning ga storseier mot Argentina

Knallsterk avslutning ga storseier mot Argentina

Håndballjentene møtte mandag kveld Argentina i deres VM-kamp nummer to. På papiret skulle dette bli en relativ enkel oppgave for de norske jentene, men de søramerikanske jentene ville det annerledes.

Argentina klarte å holde Norge i sjakk de første tyve minuttene av første omgang med både aggressivt forsvarsspill og god kontradekning da Norge gjorde noen spede forsøk på å kjøre opp tempoet.

Selv om håndballjentene gikk til pause med en seks måls ledelse 15-9, var det noe som ikke føltes helt på topp.

Andre omgang ble en annen historie da de norske jentene fikk igang maskinereiet som de er så kjent for. Stor fart, hardt forsvarsspill og de drepende kontringene. Og, de siste tretten minuttene er det Ida Alstad som kjører showet og setter seks av de fjorten målene Norge scorer i denne perioden. Bakover slipper man kun inn et enkelt, og det er her de norske jentene sørger for at det blir en seier på hele nitten mål.

– Fin avslutning. Riktig bra siste delen med mer fart og trykk samt fremoverspill. Litt rufsete i starten, oppsummerer landslagssjef Thorir Hergeirsson etter kampslutt.

Med rufsete start og en nitten måls seier, har håndballjentene lagt listen for hva vi bør forvente oss tirsdag kveld når det er Paraguay som står på motsatt banehalvdel.

– Det er større forskjell på de, kan Hergeirsson fortelle når Paraguay blir satt opp mot Argentina.

– Argentina ligner mer på Brasil for 10 år siden, de har riktignok ikke samme fysikk, men får de orden på det så kan de nok gi Brasil kamp i Sør-Amerika.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uncategorized @nb
@http://www.twitter.com/BjornKenneth

Bjørn Kenneth Muggerud, CEO of Goldfish Media, chief editor for timeoutmag.com, handballreferee & handballcoach since 1990.

More in Uncategorized @nb