VM 2013 Serbia

Håndballjentene løp fra Angola

Håndballjentene løp fra Angola
Photo: Bjørn Kenneth Muggerud/Handballpix.com

Photo: Bjørn Kenneth Muggerud/Handballpix.com

I den nest siste gruppekampen ble det atter en seier til de norske håndballjentene. Angola var i likhet med Spania en motstander man ikke kunne ta lett på. For med sitt aggressive forsvarsspill og sine hurtige damer med en spenst som ikke er til å spøke med skulle man ha en god strategi for å ta seieren mot afrikanerne.

De norske jentene brukte noen minutter på å komme igang, i likhet med de to siste kampene, men det varte ikke lenge før vi så et Norge slik vi kjenner det. Tøft og godt forsvarsspill med påfølgende kontringer. Noe som endte i en 26-21 seier.

– Litt ekkel kamp mot en motstander som er tøff. Syntes de fikk litt mange returmål i begynnelsen av kampen, vi var litt ivrige på å starte kontringer, men så står vi bra i forsvar utover i resten av første omgang, forteller Norges nye forsvarssjef, Mari Molid, som danner midtforsvar vekselvis med Ida Alstad og Isabel Blanco.

Før VM var det mye snakk om midtforsvaret til Norge, og landslagssjef Thorir Hergeirsson var bare delvis fornøyd med det som ble levert mot Angola.

– Mari, Ida og Isa blir bedre og bedre, men det mangler litt på kommunikasjonen dem imellom og mot 2’erne. Vi feiler litt ved at 2’erne glir litt ut av det, vi blir på halvdistanse og tar ikke linjespilleren skikkelig. Da blir man stående alene med en tung linjespiller og da blir det straffe da, oppsummerer landslagssjefen som måtte se at motstanderne Angola fikk hele 13 7m-kast, mens hans eget Norge kun fikk 2.

Thorir Hergeirsson endte opp med å hvile Linn Jørum Sulland i torsdagens kamp mot Angola da både Tonje Nøstvold og Nora Mørk gjorde sakene sine godt.

Men, fredag vil vi nok igjen se en skuddklar Linn Jørum Sulland mot Polen.

– Glad vi møtte Angola nå etter et par enkle kamper. Møter enda tøffere motstand i Polen, forteller Mari Molid som gleder seg til møtet med polakkene.

Polen har kommet som et friskt pust inn VM, ledet an av dansken Kim Rasmussen som har lovet å by Norge opp til dans når de braker sammen i Zrenjanin fredag kveld 2015.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VM 2013 Serbia
@http://www.twitter.com/BjornKenneth

Bjørn Kenneth Muggerud, CEO of Goldfish Media, chief editor for timeoutmag.com, handballreferee & handballcoach since 1990.

More in VM 2013 Serbia

Game Over for Norge

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 18, 2013

Håndballjentene vant gruppespillet

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 13, 2013

Mari Molid: Gøy å få mere ansvar

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 12, 2013

Tålmodighetsprøven mot Paraguay endte med storseier til håndballjentene

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 10, 2013

Ida Alstad: Hvis alle er skjerpa kan hva som helst skje

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 10, 2013

Se Tord Ellingsen bli “knocket” ut av Görbitz

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 9, 2013