VM 2013 Serbia

Mari Molid: Gøy å få mere ansvar

Mari Molid: Gøy å få mere ansvar

Mari Molid var en av ferskingene under sist VM, i dette VM er hun Norges forsvarssjef med mye ansvar hvilende på hennes skuldre og skal vi tro henne så stortrives hun i sin nye rolle.

– Synes det har vært spennende, fått mye spilletid, mer enn noen gang før. Synes det er gøy å få mere ansvar, sier Mari Molid som stråler av selvtillit og trygghet.

– Har jo vært med på alt av samlinger siste tre årene, føler meg trygg på gjengen. Man er trygg på det og tør ta en rolle. Å være forsvarssjef er gøy da jeg kan kjefte litt mer på de rutinerte, som Karo med sine 13 mesterskap, det er en fin rolle, forteller Molid med et stort smil og latter.

Med mer eksponering i landslaget følger som regel også mer interesse fra andre klubber både innenlands og utenlands. Og, med et godt stykke arbeide under VM vil interessen helt sikkert eksplodere for jenta som til daglig spiller for Levanger i Nord-Trøndelag.

– Det har kommet henvendelser som er interessante, men jeg har lagt det litt bort under mesterskapet. Har mest fokus på det her nå, og tar det opp på nyåret så får vi se hva som skjer.

Mari Molid innrømmer allikevel at hun hadde hodet litt på det før avreise til VM. I utgangspunktet er det ikke noe som står i veien for å reise utenlands. Molid er i ferd med å avslutte fysioterapiutdannelsen, og arbeider på en bacheloroppgave under VM, selv om den kommer i annen rekke under mesterskapet.

Noen av nøkkelpunktene for en utenlandskarriere er trygghet og trivsel i tillegg til det å kunne utvikle seg som en toveisspiller, da Molid har et ønske om å spille begge veier på landslaget slik hun gjør i klubben.

Trives godt i utlandet
Å reise utenlands for å spille håndball er helt topp skal vi tro Stine Bredal Oftedal som før denne sesongen dro til franske Issy Paris og hovedstaden Paris hvor hun trives godt.

– Jeg trives kjempegodt og er glad for jeg gjorde det, forteller at hun også hadde det fint i Stabæk og Postenligaen, men ville noe litt mer og ha nye utfordringer.

Det å ta en avgjørelse om å reise utenlands for å spille håndball handler ikke nødvendigvis kun om det å få noe sportslige utfordringer, men å skulle rive opp alt man har av sosialt nettverk og familie rundt seg. Og, det å venne seg til en kultur både på og utenfor banen.

– Det er en pluss og minusprosess. Selv kom jeg til et punkt hvor jeg ville gjøre noe annet. Det er litt mer profesjonelt, det er fler som lever av det selv om man ikke blir søkkrik.

Stine Bredal Oftedal har hatt det fint så langt som hun sier, men opplever også en helt annen kultur.

– De er litt mer direkte, er man dårlig så får man høre det. For min del har det gått bra så langt, jeg forstår jo egentlig ikke hva de sier. Og, så har jeg vært heldig som har en norsk (Charlotte Mordal red.anm.) som har vært tre år i klubben.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VM 2013 Serbia
@http://www.twitter.com/BjornKenneth

Bjørn Kenneth Muggerud, CEO of Goldfish Media, chief editor for timeoutmag.com, handballreferee & handballcoach since 1990.

More in VM 2013 Serbia

Game Over for Norge

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 18, 2013

Håndballjentene vant gruppespillet

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 13, 2013

Håndballjentene løp fra Angola

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 12, 2013

Tålmodighetsprøven mot Paraguay endte med storseier til håndballjentene

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 10, 2013

Ida Alstad: Hvis alle er skjerpa kan hva som helst skje

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 10, 2013

Se Tord Ellingsen bli “knocket” ut av Görbitz

Bjørn Kenneth MuggerudDecember 9, 2013