World Championship 2013 Serbia

Polens danske trener vil by Norge opp til dans

Polens danske trener vil by Norge opp til dans

Polen, som er i Norges gruppe i det innledende gruppespillet, er en ny nasjon som tar steget inn i det gjeve selskap av 24 nasjoner som får lov å være med og kjempe om å bli verdens beste. Og, med sin danske trener, Kim Rasmussen, har man tatt et steg i riktig retning, noe blant annet Polens kamp mot Spania viser.

Med mer erfaring og rutine, så kunne Polen fort vært det laget som stod der med to poeng og et meget godt utganspunkt inn mot 1/8-dels finalen.

Vi tok en snakk med Kim Rasmussen på hviledagen før de to siste kampene mot Argentina og Norge gjenstod.

– Vi er meget fornøyde, det er vår første sluttrunde og jeg synes vi har bevist at vi hører til i dette mesterskapet, forteller Kim Rasmussen som har kontrakt frem til OL i Brasil 2016.

– Vi var litt for uerfarne mot Spania. Vår sterke side er at vi har en forholdsvis bred tropp, men vi er avhengeige av at flere treffer dagen, og at våre målvakter tar det de skal.

Polen er fremdeles i en utviklingsprosess og deltagelsen i dette VM brukes mye som en lærings- og erfaringsprosess. Dette skal i siste ende resultere i at Polen skal komme seg opp på et nivå hvor de kan gi de bedre nasjonene konkurranse.

– Forhåpentligvis har vi lært så mye av de første kampene at vi kan gi Norge kamp til mål, forteller Rasmussen som også har det klart for seg hva som skal til for å kunne ta poeng fra Norge.

– Det skal smart angrepsspill til, vi skal stoppe deres kontraspill. Vårt forsvar står godt, så det er jeg ikke så bekymret for. Men, vi skal forbi Norges forsvar og forbi Lunde i mål. Håper vi får litt fart i bena og kan by de opp til dans.

Men, først skal Polen møte Argentina som er en noe enklere motstander enn Norge. Den skal vinnes hvis Polen ikke skal reise hjem allerede lørdag. For med tap mot Argentina og Norge ryker Polen ut av VM om Argentina tar Paraguay på fredag.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

World Championship 2013 Serbia
@http://www.twitter.com/BjornKenneth

Bjørn Kenneth Muggerud, CEO of Goldfish Media, chief editor for timeoutmag.com, handballreferee & handballcoach since 1990.

More in World Championship 2013 Serbia

All Star team of World Championships

Ibolya SzekeresDecember 22, 2013

Amorim and Brazil took the GOLD from Serbia, against Serbia

Ibolya SzekeresDecember 22, 2013

Kristina Kristiansen and Denmark won the bronze

Ibolya SzekeresDecember 22, 2013

Final: Serbia or Brazil? Bronze: Poland or Denmark?

Ibolya SzekeresDecember 22, 2013

Convincing Brazil gave no chance to Denmark

Ibolya SzekeresDecember 20, 2013

Boskovic: Good evening Serbia, you just won a medal!

Ibolya SzekeresDecember 20, 2013